Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Pegamento van start met zusterbedrijf Cloud Contact

01-10-2017 - Pegamento is sinds het vierde kwartaal van 2017 weer actief op de markt waar het bedrijf oorspronkelijk uit is voortgekomen: het leveren en implementeren van complete contactcenterplatformen. Het betreft een aanvulling op de dienstverlening van Pegamento en in de vorm van een apart bedrijf en met een nieuw prijsmodel.

Rob Roode van Pegamento legt uit: "Pegamento heeft wortels in het bouwen van contactcenteroplossingen, maar die markt hebben we de afgelopen jaren laten liggen. Veel van onze klanten hebben echter contactcenteroplossingen in huis die snel aan het verouderen zijn. Wanneer we onze klanten ondersteunen met het automatiseren of verbeteren van sales- en marketingprocessen, lopen we tegen beperkingen van die systemen aan. De argumenten zijn dan dat de organisatie daar nog niet aan toe is, of dat er een project loopt dat nog vier jaar duurt. We wilden dan toch bepaalde innovaties in het klantcontactproces kunnen doorvoeren en waren op zoek naar een platform waarvan we onderdelen zouden kunnen gebruiken. Met Cloud Contact beschikken we over een volledig en volwaardig platform, waaruit we ook losse modules kunnen inzetten voor onze klanten."

Waar traditionele aanbieders een prijsmodel hanteren, waarbij per agent, seat of mediakanaal een vast bedrag per maand betaald moet worden, rekent Cloud Contact af op basis van het daadwerkelijke gebruik van de oplossing. Het heeft daarmee een unieke propositie voor Nederland.

Met Cloud Contact wordt ingezet op een provider-achtig model. Je kunt de software uitrollen in je complete organisatie, maar als er niemand belt, krijg je geen factuur. Cloud Contact rekent dus af op basis van ‘actual use’. Je kunt starten, Cluoud Contact bouwt de boel op, zonder langlopende contracten. Na drie maanden kan je gewoon weer stoppen. “Die drie maanden is een minimale termijn, omdat er wel van alles moet worden ingericht. Er wordt dus ook geen prijs per medewerker of per seat gehanteerd, het gaat per call of per e-mail.”, aldus Roode.

Naast het afrekenmodel is Cloud Contact ook onderscheidend doordat het een complete suite is. Het gaat om telefonie, chat en e-mail, maar ook om alle denkbare social media kanalen en integraties met systemen als Salesforce en Zendesk. De oplossing draait in een Nederlands datacenter, dus is compliant aan de Nederlandse wetgeving.

Ga voor meer informatie naar de website van Cloud Contact

Shoppen met Floor via Cloud Contact
RPA en gezichtsherkenning? Lees hier de case op LinkedIn