Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Gemeente Nijmegen kiest Britannica voor kennismanagement

Wie veel met klanten communiceert heeft baat bij één centrale kennisbank. Juist gemeenten kunnen excelleren bij een eenduidige beantwoording van vragen, via welk kanaal dan ook. We zijn er dan ook erg trots op dat Gemeente Nijmegen heeft gekozen voor Britannica, de online kennisbank van Pegamento. De kennisbank kan zowel intern als extern worden gebruikt. En voor gemeenten is Britannica nu extra interessant door een koppeling met Vind Burgerzaken van Sdu.

Goede, en vooral juiste kennis is steeds belangrijker in een kennisintensieve economie. Bij het aankoopproces van informeren, beslissen en uiteindelijk kopen, verwachten klanten bij specifieke vragen passende antwoorden. Daarnaast draait het om consistente distributie van de kennis en het waarborgen van hoogwaardige antwoorden.

Vaak is de kennis in je organisatie versnipperd, zijn serviceteams bezig te zoeken naar goede antwoorden of wil je efficiënter vragen van klanten beantwoorden. De oplossing is één centrale kennisbank.

Een kennisbank bestaat uit een verzameling van vaak verschillende korte artikelen en heeft een logische opzet. De onderwerpen worden op een rijtje gezet onder een relevante categorie, die vaak weer uit subcategorieën en subonderwerpen bestaat.

Doordat de informatie duidelijk is geordend, hoeft er niet lang gezocht te worden naar specifieke informatie. Bovendien kan je met een eenvoudige zoekfunctie direct op zoek gaan naar een onderwerp van keuze. Met een kennisbank lever je een betere klantenservice en bespaar je tijd en energie.

Online


Alle vragen en antwoorden staan online in Britannica. Voorzie je bezoeker direct van de juiste informatie en begeleiding. Voor je interne (service)teams heeft Britannica ook een interne versie, gekoppeld aan aanwezige klantinteractie- of CRM-systemen en in het geval van de Gemeente Nijmegen dus ook aan VIND Burgerzaken van Sdu.

VIND Burgerzaken Praktisch en betrouwbaar


VIND Burgerzaken is de onmisbare online bron voor burgerzaken professionals. Met de perfecte mix tussen betrouwbare, actuele informatie, verdieping en praktische tools zoals voorbeeld documenten. Duidelijk weergegeven met korte, overzichtelijke teksten.

Alle informatie in één bron


Met de kennisbank van VIND Burgerzaken heb je altijd één overzichtelijke bron met alle informatie die je nodig hebt. Wet- en regelgeving, praktische tools, nieuws en eigen beleid: alles wat je als burgerzakenmedewerker nodig hebt in de dagelijkse praktijk.

In de kennisbank vindt je alle relevante informatie over onder meer reisdocumenten en rijbewijsdocumenten, identiteit en uiteraard de BRP. Bovendien ondersteunt VIND Burgerzaken je door de handige koppelingen tussen de kennisbank en BRP sofware programma’s.

Het algemeen draaiboek Verkiezingen geeft je overzichtelijke informatie over de uit te voeren werkzaamheden rondom een verkiezing. Met het diepgaande commentaar op de Kieswet ben je verzekerd van de meest actuele toelichting op relevante wet- en regelgeving.

Blijf op de hoogte en raadpleeg regelmatig nieuwe jurisprudentie m.b.t. burgerzaken. Veelal voorzien van samenvattingen. Met de jurisprudentie zoekmachine zoek je bovendien uitspraken op onderwerp, instantie of datum van de uitspraak.

Wil je meer weten over Britannica? Neem dan contact met ons op en vraag direct naar ons stappenplan voor een efficiënte kennisbank!

RPA en gezichtsherkenning? Lees hier de case op LinkedIn