Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Houd jij van zingen? Dan zoeken we jou!

Werk jij in de wereld van klantcontact. Dan is er één datum die dikgedrukt in je agenda moet staan.

Zaterdag 16 maart 2019

Want op die dag presenteert Eddy Zoey in de Fokker Terminal in Den Haag De Nationale CQ-test.

Klantadviseurs van verschillende bedrijven strijden dan om de titel beste klantadviseur van Nederland en ook dit jaar sponsort Pegamento de karaoke tijdens het event.

Houd jij van zingen en doe je dit jaar mee aan de Nationale CQ-test? Dan zijn we op zoek naar jou!  Ook dit jaar krijg je voorafgaand aan Expeditie Klantcontact de kans om te schitteren op het karaokepodium. Onder leiding van vocal coach Robin van Beek gaan we op zoek naar de beste stem van de CQ-test. Nieuw dit jaar is dat de karaoke er ook nog na de CQ-test is. Dus dubbel zoveel zangplezier.

Wij zijn nu alvast nieuwsgierig welk nummer jij wilt zingen tijdens de karaoke. Dus kom maar op met die titels! En wil je extra kans maken op een plek op het podium, dan dagen we je uit. Maak een originele video waarin je je zangkwaliteiten laat horen en post die op de speciale Facebookpagina. De leukste reacties belonen wij met een gegarandeerde plek in de spotlights op 16 maart!

Wat is de Nationale CQ test?


Klantadviseurs zijn in deze tijd onmisbaar; dagelijks zijn er 125.000 klantadviseurs aan het werk bij verschillende bedrijven. Jaarlijks handelen ze meer dan 1 miljard telefoontjes en het veelvoudige aan e-mails af. Hoog tijd om deze medewerkers in het zonnetje te zetten, vindt de Stichting Nationale CQ-test. Sinds 2011 wordt daarom de Nationale CQ-test georganiseerd, een groots evenement waarbij klantadviseurs de hele dag in de spotlights staan. Pegamento is één van de sponsoren van het evenement.

Mitchel Heemskerk van creditcardmaatschappij ICS en het team van T-Mobile waren de twee grote winnaars van de Nationale CQ-test 2017. Mitchel mag zich tot aan de test dit jaar “beste klantadviseur van Nederland” noemen en T-Mobile “beste klantadviseur team van Nederland”. Ook werd tijdens de test de “beste leidinggevende” verkozen. Die eer ging naar Lilian van de Oosterkamp van Webhelp.

Op 16 maart 2019 worden de nieuwe winnaars bekendgemaakt.

RPA en gezichtsherkenning? Lees hier de case op LinkedIn