Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Kennissessie over de toepassing van RPA bij Achmea en Bibliotheekservice Passend Lezen

Wat is Robotic Process Automation en wat kan je ermee? Die vraag werd beantwoord tijdens een kennissessie die Pegamento heeft georganiseerd op dinsdag 30 oktober in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Maria van Dijk en Moniek van der Putte van Bibliotheekservice Passend Lezen en Pieter van Vliet van Achmea vertelden tijdens de sessie waarom ze gebruikmaken van RPA en wat het ze heeft opgeleverd.

Maria van Dijk is Teammanager Beheer & Projecten en Moniek van der Putte is Teammanager Klantencontact bij Bibliotheekservice Passend Lezen. "Het uitgangspunt voor RPA binnen Passend Lezen was vanaf het eerste moment duidelijk. De cases zijn geselecteerd op basis van vier criteria: repeterend werk, geen besluitvorming, recht toe recht aan proces en werkzaamheden zonder toegevoegde waarde. Juist die processen die het bedrijf veel tijd en energie kostten, worden nu door een softwarerobot uitgevoerd. Hierdoor krijgen de klanten eerder een reactie en is de klanttevredenheid toegenomen. Daarnaast is de workload op dit gebied voor de medewerkers afgenomen.."

Pieter van Vliet is manager Business Change & Continuïteit en product owner van de contactcenter systemen. “Binnen Achmea ben ik vooral bezig met nieuwe kanalen, routeringsinnovatie, toegepaste big-data analytics, ondersteunende contactcenter systemen en vernieuwing van de desktop van de medewerker. Ons Bimodel IT-model maakt het mogelijk om de plooien in onze medewerkersondersteuning glad te strijken.” Achmea heeft met behulp van RPA een aantal verzekeringsprocessen geautomatiseerd.

Werk jij in een omgeving met steeds terugkerende werkzaamheden die veel tijd vergen en die ook door een virtuele medewerker uitgevoerd zouden kunnen worden en wil je weten hoe makkelijk dat te realiseren is? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag wat je op 30 oktober hebt gemist.  Het inzetten van een robot is eenvoudig en snel. Kostbare aanpassingen van ICT-systemen zijn niet nodig, omdat de robot letterlijk een digitale werknemer is die geen complexe koppelingen nodig heeft. 


RPA en gezichtsherkenning? Lees hier de case op LinkedIn