Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

"Nederlandse Oscars" van customer service uitgereikt

20-04-2018 - Op donderdag 19 april zijn in het Beatrix Theater in Utrecht de CustomerFirst Awards uitgereikt. Pegamento was daar natuurlijk bij aanwezig, inclusief onze robot Pepper. De CustomerFirst Awards zijn bestemd voor professionals in klantcontact en customer experience die excelleren in hun vakgebied. Op dit jaarlijks gala worden verschillende prijzen uitgereikt. De prijzen die uitgereikt werden zijn: vakprijzen, publieksprijzen en een prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

De organisatie – Stichting NCCA, SAMR Marktvinders en CustomerFirst – reikte in totaal vier vakprijzen en meerdere publieksprijzen uit. Een cheque werd overhandigd aan de Trombosestichting, dit was het goede doel van deze editie van het MVO-initiatief Plantronics Team Trophy.

VAKPRIJZEN

De Customer Strategy Award

Voor de Customer Strategy Award is het belangrijk dat een organisatie de klantbeleving verhoogt door het uitvoeren van een zorgvuldig geformuleerde klantcontractstrategie. De Award is toegekend aan Samsung/Teleperformance. De partners hebben gekozen voor en geïnvesteerd in een data-driven klantcontactstrategie. Onder meer is er een projectteam samengesteld dat big data analyses omzet in concrete verbeteringen.

De HRM Award

Het is belangrijk dat een organisatie een vernieuwende, duurzame en integrale HR-aanpak voor klantadviseurs hanteert. De winnaar, ABN AMRO , wilde de houding en het gedrag van (retail)medewerkers veranderen om het klantbelang meer centraal te stellen. Zodoende ontwikkelde het bedrijf een training omtrent het luisteren naar klanten, met als belangrijk onderdeel de zogeheten BOOSTcamp.

Partnership Award

Deze Award wordt uitgereikt aan de beste case op het gebied van samenwerking tussen twee (of meer) partijen in een contractcenterorganisatie. Deze partners versterken elkaars inzet op het terrein van klantcontact en blinken uit rondom een outsource-, insource- of co-soursetraject.
KPN & Telecats werken al ruim tien jaar samen, maar het optuigen van één gezamenlijk scrumteam heeft hun partnership een gouden randje gegeven. De bedrijven hebben continue invloed op elkaar, realiseerden kostenbesparing en bereikten een hogere NPS.

Technology Award

Deze Award wordt toegekend aan een (non-)profitorganisatie, die vanuit innovatie, operational excellence of verregaande digitalisering een significante verbetering levert aan de customer journey.
Greenchoice won de Technology Award. De energieleverancier dankt dit met name aan zijn slimme technologische oplossing BOKS, die klanten voorziet van (real-time) inzichten om meer bewust met hun energieverbruik om te gaan.

PUBLIEKSPRIJZEN

Het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland is de grootste onafhankelijke publieksprijs van Nederland. Coolblue is voor het tweede jaar op rij door consumenten uitgeroepen tot winnaar. De (online) retailer laat daarmee Van der Valk (2) en Efteling (3) achter zich. Alles voor de glimlach consequent en continu doorvoeren in alles wat je doet – van de website tot bestellen, van bezorgen tot de voorwaarden – maakt dat Coolblue in alles gezien en ervaren wordt als een Klantvriendelijk Bedrijf. Met gemiddeld een 8,57 haalt Coolblue zelfs de hoogste score ooit.

MVO-PRIJS

Maatschappelijk verantwoord ondernemen draagt op diverse fronten bij aan de prestaties van organisaties. Het heeft een positief effect op de individuele prestaties van medewerkers, de klantreviews en daarmee op de beeldvorming van een organisatie. De deelnemende contactcenters aan de Plantronics Team Trophy 2018 haalden samen € 19.975,- op voor de Trombosestichting, het goede doel van dit jaar.

Foto's: © BBP Media / Dwain Olsem

RPA en gezichtsherkenning? Lees hier de case op LinkedIn