Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Methodieken projectmanagement


Scrum

Scrum is een flexibele manier om software producten te maken. Multidisciplinaire teams leveren in korte sprints met een vaste lengte, meestal twee á drie weken, een getest product of een geteste oplossing op. Bij projectmanagement volgens de scrummethode is een goede samenwerking tussen alle teamleden een voorwaarde. Alle betrokkenen, van verantwoordelijken bij de klant tot de ontwikkelaars van Pegamento, moeten snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. Door te scrummen wordt snel duidelijk of een team op de goede weg is. Een Scrumteam organiseert zichzelf, en is gezamenlijk verantwoordelijk voor alle fases: analyse, ontwerp, ontwikkeling, test en documentatie. Zij zorgen ervoor dat er aan het eind van een sprint een kant-en-klare oplossing is die meteen in gebruik kan worden genomen.


Wat zijn de voordelen van Scrum werken:

  • risico’s die inherent zijn aan langdurige projecten, worden aanmerkelijk beperkt door de korte sprints;
  • voortdurend inzicht in de voortgang van het project;
  •  korte lijnen en snelle communicatie;
  • grote betrokkenheid van de teamleden omdat zij dedicated zijn het project en
  •  concentratie op overzichtelijke delen van project.
De ervaring leert dat klanten na verloop van tijd de rol van projectmanagent zelf voortzetten binnen hun eigen organisatie.

Waterfallmethode

De traditionele waterfall methode is een methode die veel van onze klanten aanspreekt door de learning curve die deze methode met zich meebrengt. Die learning curve helpt u met het anders gaan denken over klantinteracties in combinatie met complexe systemen en scherminteracties. In de waterfall-methode loopt de ontwikkeling van het project vloeiend naar beneden loopt, dus als een waterval. Het begint allemaal met de requirements: de eisen en wensen van de klant.

Scrummen met Gemeente Amsterdam Bij de Gemeente Amsterdam werd gekozen om volgens de scrum methode om klantgerichter met haar burgers om te gaan. Dit ondermeer door oplossingen te implementeren in de meer dan 130 standaard processen in no-time te kunnen opstarten en sneller dan voorheen uit te voeren. Daarnaast...
Wilt u meer informatie?