Artificial Intelligence in de infrastructuur

Inspiratiesessie

Artificial Intelligence in de infrastructuur

Algemene informatie
8 december 2020
15:00 uur tot 16:00 uur
Plaatsen onbeperkt
Gratis
Programma

14:45 – 15:00 ontvangst online

15:00 – 15:15 Thomas de Wolf (co-founder Studio diip)
Het mysterie achter Artificial Intelligence in de infrastructuur

15:15 – 15:30 Tim Treurniet (Designer intelligent systems Studio diip)
De rol van AI in een recent infrastructuur project voor Rijkswaterstaat

15:30 – 15:45 Diederik Wieles (Software Developer Studio diip)

15:45 – 16:00 vragen

Lees verder en schrijf je in

Waar gaat het over?

De inzet van Artificial Intelligence in de infrastructuur

Artificial Intelligence is een recent onderwerp, maar wat het nou echt betekent en wat er praktisch mogelijk mee is blijft vaak onduidelijk. Met deze inspiratiesessie ontrafelen we het mysterie achter Artificial Intelligence en wat dit kan toevoegen binnen de infrastructuur. Ook kijken we naar praktische voorbeelden waar AI al toegepast wordt in de infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om statistieken te verzamelen over verkeersdrukte in het algemeen, maar ook gewicht en slijtage over het wegdek. Of het in kaart brengen van de verkeerssituatie op een online dashboard.

Maar wat is Artificial Intelligence en beeldherkenning? Om je alvast een idee te geven leggen we dat vast voor je uit. Artificial Intelligence is een concept waarbij computers taken uitvoeren waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is. Het is al flink in ons dagelijks leven ingeburgerd, denk aan zoekmachines, spamfilters, robot-stofzuigers of -grasmaaiers. AI heeft zich in rap tempo ontwikkeld en wordt nu ingezet bij gezichts- en stemherkenning, het signaleren van patronen en het doen van onderzoek.

Beeldherkenning is een vorm van Artificial Intelligence (AI) die mensen, plaatsen, objecten en tekst identificeert door middel van algoritmes en machine learning. Dit herkenningsproces wordt vervolgens gebruikt om objecten te identificeren en om geautomatiseerde suggesties of aanbevelingen te doen.

De inspiratiesessie
In de eerste sessie zal Thomas de Wolf van Studio diip over Artificial Intelligence (AI) als onderdeel van beeldherkenning vertellen. Wat doet AI binnen beeldherkenning? Hoe werkt het? En wat kun je er mee in de infra? Er worden cases behandeld waar AI als onderdeel van beeldherkenning succesvol is toegepast in de infrastructuur. We pakken naast het brug detectie systeem voor Rijkswaterstaat nog een voorbeeld van hoog boven de grond en onder de grond waar AI een groot verschil kan maken.

Interessant voor wie?
Deze sessie is vooral interessant voor bedrijven en (semi)overheidsinstanties die te maken hebben met infrastructuur. Dat kan zijn op het niveau van gemeente, provincie of Rijkswaterstaat en waterschappen, maar ook aannemers en andere commerciële partijen in de infrastructuur.

Wat is Studio diip?
Studio diip is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van systemen en software met beeldherkenning. Ze ontwikkelen intelligente beeldherkenning systemen met hun klanten op gebieden zoals logistiek, gezondheidszorg, entertainment en industrie. Door gecombineerde achtergrond in beeldherkenning en productontwerp leveren ze innovatieve, efficiënte en gebruiksvriendelijke producten voor de meest uitdagende projecten.

Inschrijven voor inspiratiesessie
Laat je inspireren door…
thomas_photo

Thomas de Wolf
Co-founder Studio diip

”Tijdens de sessie neem ik jou mee in het mysterie achter Artificial Intelligence (AI) in de infrastructuur, want wat is AI precies en wat kan je ermee? Hoe pas je dit toe en waar wordt het al toegepast? Als mede-oprichter van Studio diip heb ik veel kennis over AI. AI heeft zich in rap tempo ontwikkeld en wordt onder anderen ingezet bij gezichts- en stemherkenning. En dat is waar Studio diip in is gespecialiseerd, het ontwikkelen en ontwerpen van systemen en software met intelligente beeldherkenning.

tim

Tim Treurniet
Designer intelligent systems Studio diip

Als ontwikkelaar van oplossingen met behulp van beeldherkenning bij Studio diip, is Artificial Intelligence (AI) een tool die ik regelmatig toepas. Tijdens deze inspiratiesessie vertel ik welke rol AI speelt in een recent project voor Rijkswaterstaat: ‘Bridge Calamity Recognizer’. Daarnaast leg ik uit hoe AI in dit geval vooral de eerste stap is, en hoe de resultaten van deze stap voor waardevolle inzichten kunnen zorgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diederik Wieles
Software Developer Studio diip

”Als developer bij Studio diip heb ik veel ervaring met het gebruik van Artificial Intelligence (AI)  in complexe software voor beeldherkenning. Tijdens deze inspiratiesessie leg ik uit hoe AI wordt toegepast in de intelligente oplossingen die wij maken. Aan de hand van enkele voorbeelden uit onze projecten zal ik laten zien hoe wij de software leren om structuren te herkennen in bijvoorbeeld satellietbeelden, streetview afbeeldingen en hoogtekaarten.”

Inschrijven voor inspiratiesessie
Share This