Artificial Intelligence in de infrastructuur

Inspiratiesessie

Artificial Intelligence in de infrastructuur

AI infra
Algemene informatie
16 november 2020
16:00 uur tot 18:00 uur
Plaatsen onbeperkt
Gratis
GoConnectIT
diip-rgb
Programma

15:45 – 16:00 ontvangst online

16:00 – 16:30 Thomas de Wolf (co-founder Studio diip)
Het mysterie achter Artificial Intelligence in de infrastructuur en waar wordt het al toegepast.

16:30 – 17:00 Jan Smit (Product & Business Development Manager GoConnectIT)
Patrick Straver (Business Consultant GoConnectIT)
Succesvolle toepassingen van Artificial Intelligence in de infrastructuur.

17:00 – 17:15 pauze

17:15 – 17:45 AI workshop door Diederik Wieles (Software developer Studio diipp)

17:45 – 18:00 vragen

Lees verder en schrijf je in

Waar gaat het over?

De inzet van Artificial Intelligence in de infrastructuur

Artificial Intelligence is een recent onderwerp, maar wat het nou echt betekent en wat er praktisch mogelijk mee is blijft vaak onduidelijk. Met deze inspiratiesessie ontrafelen we het mysterie achter Artificial Intelligence en kijken we naar praktische voorbeelden waar dit al toegepast wordt in de infrastructuur.

De inspiratiesessie
In de eerste sessie zal Thomas de Wolf van Studio diip over Artificial Intelligence zelf vertellen. Wat is het AI? Hoe werkt het? En wat kun je er mee? Vervolgens zullen Jan Smit en Patrick Straver van GoConnectIT twee cases behandelen waar AI succesvol toegepast is in de infrastructuur. We pakken een voorbeeld van hoog boven de grond en onder de grond waar AI een groot verschil kan maken. Daarna gaan we zelf proberen om een deep learning netwerk te trainen om te zien wat hier bij komt kijken. Deep learning is een onderdeel van machine learning, gebaseerd op meerlaagse neurale netwerken.

Interessant voor wie?
Deze sessie is vooral interessant voor bedrijven en (semi)overheidsinstanties die te maken hebben met infrastructuur. Dat kan zijn op het niveau van gemeente, provincie of Rijkswaterstaat en waterschappen, maar ook aannemers en andere commerciële partijen in de infrastructuur.

Wat is GoConnectIT?
GOConnectIT is marktleider in software voor visualisatie, verwerking en analyse van ondergrondse infrastructuren. Op een unieke manier maken zij Geo-ICT diensten en oplossingen voor iedereen beschikbaar. De vindingrijke manier van werken voorkomt graafschade aan vitale ondergrondse infrastructuren. Hun infra-projectafdeling is gespecialiseerd in het conditioneren van kabel- en leidinginfrastructuren voor grote civiele werken.

Wat is Studio diip?
Studio diip is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van systemen en software met beeldherkenning. Ze ontwikkelen intelligente beeldherkenning systemen met hun klanten op gebieden zoals logistiek, gezondheidszorg, entertainment en industrie. Door gecombineerde achtergrond in beeldherkenning en productontwerp leveren ze innovatieve, efficiënte en gebruiksvriendelijke producten voor de meest uitdagende projecten.

Inschrijven voor inspiratiesessie
Laat je inspireren door…
Jan Smit

Jan Smit
Product Business Development Manager GoConnectIT

”Als Product Business Development Manager van GoConnectIT heb ik veel ervaring met en kennis over digitale transformatie en beeldherkenning. Daarnaast ben ik Product Owner van Go InfraMaps: een bodemkaart viewer voor boven- en ondergrondse situaties. Ik zet graag nieuwe producten en diensten neer voor innovatieve diensten en oplossingen in de infrastructuur. Ik deel graag mijn kennis met jou om het beste eruit te halen.

Ontwerp zonder titel-2

Patrick Straver
Business Consultant GoConnectIT

”Bij GoConnectIT zorg ik voor de communicatie met de WIBON-klanten, het Kadaster en het team wat hierbij betrokken is. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd als service provider in WION/WIBON en heb ik diverse dataconversies meegemaakt. WIBON is ons GO WIBON product en zorgt voor de aansluiting van de ruwe data van netbeheerders op de centrale omgeving van het Kadaster. De ruwe data kan in elk gewenst dataformaat beschikbaar worden gesteld, waarna GO WIBON geheel geautomatiseerd en beveiligd de data ophaalt. Ik heb er zin in om mijn kennis met jou te delen.”

thomas_photo

Thomas de Wolf
Co-founder Studio diip

”Tijdens de sessie neem ik jou mee in het mysterie achter Artificial Intelligence (AI) in de infrastructuur, want wat is AI precies en wat kan je ermee? Hoe pas je dit toe en waar wordt het al toegepast? Als mede-oprichter van Studio diip heb ik veel kennis over AI. AI heeft zich in rap tempo ontwikkeld en wordt onder anderen ingezet bij gezichts- en stemherkenning. En dat is waar Studio diip in is gespecialiseerd, het ontwikkelen en ontwerpen van systemen en software met intelligente beeldherkenning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diederik Wieles
Software developer Studio diip

”Als Software developer ontwikkel, schrijf, implementeer, test, verbeter en onderhoud ik software op basis van de behoeften van de eindgebruiker. Ik ben verantwoordelijke voor het gehele proces, van het omzetten van wensen, problemen of vragen naar concrete software-oplossingen.

Tijdens de sessie laat ik jou kennismaken met Artificial Intelligence (AI) met een workshop die ik zelf heb ontwikkeld. Hoe kun je meer kennis op doen van AI dan het zelf uit te proberen.”

 

Inschrijven voor inspiratiesessie
Share This