Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Wendbaarheid van organisaties

Over agility

Wendbaarheid, ook wel agility genoemd, van uw organisatie is van cruciaal belang om succesvol te kunnen (blijven) opereren in onze huidige economie. Veranderingen lijken soms sneller dan het licht te gaan. Klanten maken niet alleen persoonlijk hun boodschap aan uw organisatie kenbaar, maar slingeren hun visie - al dan niet gefundeerd - ook de wereld in via social media. Als gevolg van deze snel veranderende samenleving is de vraag naar parallelle procesverbetering in combinatie met het stelselmatig aanpassen aan de vraag van uw omgeving cruciaal.

Hoe wendbaar is uw ICT-omgeving?

Naast concurrentie en time-to-market spelen werkinstructies en veranderende wet- en regelgeving een grote rol. De hoeveelheid aan en de frequentie van dit soort veranderprocessen neemt de laatste jaren exponentieel toe.
De kloof tussen uw ICT en uw business driven omgeving wordt door deze continue veranderende vraag steeds groter. Complexe ICT-systemen zijn nu eenmaal niet snel wendbaar. Waar voorheen ICT onze processen juist vereenvoudigde, vormen deze systemen nu, hier en daar opgeleukt door wat quick fixes, regelmatig een obstakel. Voor klantcontactmedewerkers betekent dit dat de focus tijdens de klantinteractie uitgaat naar de complexiteit van het proces in plaats van naar de daadwerkelijke dialoog.

SAAS uit de cloud customizen

Daarnaast speelt de komst van de nieuwe SaaS-oplossingen. Technologie die als standaardoplossing uit de cloud wordt geleverd. Een mooi streven, maar in combinatie met onze legacy technologie forceert dit ook een gat. De wendbaarheid om hierop in te spelen is meer dan technologie alleen, het is een keuze, die met eenvoudige aanpassingen bijzonder goed is op te lossen. Immers, het domein waarbinnen je verandert over alle verschillende SaaS- en/of  legacy-technologie heen is dan eenvoudig te bewerken alsof het een customized oplossing is.

Joy Bainathsah, presales consultant bij Pegamento: "Hoe agile is uw ICT-omgeving ten opzichte van die van uw concurrent?"