Age Dijkstra – Business Consultant

Age Dijkstra - Business Consultant

‘Sin en wille kinne folle tille’ is een Friese tegeltjeswijsheid. Vrij vertaald: je goed voelen en plezier hebben maakt dat je veel werk kunt verzetten. Voor iedereen herkenbaar denk ik, zowel privé als in je werk. Zit je goed in je vel en heb je zin in je werk dan krijg je veel meer voor elkaar in minder tijd.
In het werk lukt het ons helaas niet altijd om ons goed te voelen, veelal omdat we last hebben van werkdruk. Werkdruk die vaak veroorzaakt wordt door dingen die ‘er nu eenmaal bij horen’ om je werk te kunnen doen. Bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden als opzoeken en verwerken van informatie, vastleggen van informatie in systemen etcetera.
Dit is waar robotisering ons mee kan helpen. Zie een robot als een virtuele medewerker die zich thuis voelt in het uitvoeren van werkzaamheden die bij ons werkdruk veroorzaken en die dat ook nog eens 24 uur per dag kan doen.
Wanneer ik mij goed voel? Als ik voldoende tijd heb om dankzij mijn kwaliteiten iemand verder te helpen.
Hoe zou jij je voelen als je meer tijd hebt om creatief te zijn en/of meer kan doen voor collega’s, klanten, patiënten of leerlingen met jouw unieke skills?

Dit stuk is geschreven door Age, werkzaam als Business Consultant bij Pegamento.

volg onze Linked In pagina of/en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief