Waarom je niet wilt wachten met robotisering

Starten met robotiseren

Zou robotiseren iets voor jouw bedrijf kunnen zijn? Je hebt er vast vaker over gehoord, maar zou robotisering voor jouw bedrijf rendabel kunnen zijn? Bijvoorbeeld bij 40% kostenbesparing, een x aantal minder fouten of een 2 keer zo snelle klantafhandeling bij servicevragen…

Als je dát zou weten, dan zou je vast snel aan de slag willen met robotiseren! Maar waar begin je dan? Robotiseren, vaak aangeduid met RPA, heeft tal van voordelen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus natuurlijk wil je weten wat het voor jouw bedrijf kan opleveren! Wat goed is om te weten, is dat het gaat om een software robot. Dus geen fysieke robot.

Hier kan je met ons vrijblijvend over sparren. Je komt te weten welke processen in jouw bedrijf het meeste baat hebben bij robotisering. Of het de investering waard is en waar je het beste mee kunt beginnen is kennis die je van ons krijgt gedurende een gratis persoonlijke inspiratiesessie.

Vraag zo’n sessie aan. Het levert je gegarandeerd waardevolle informatie op! Na afloop zetten we alle bevindingen uit deze inspiratiesessie in een beknopt adviesrapport, zodat jij de volgende stap kan zetten naar robotiseren.

Ontdek in een persoonlijke inspiratiesessie de kansen voor jouw bedrijf!

Waarom starten met robotiseren?

Een robot kan een hoop doen en veel tijd besparen. Maar wat levert het concreet op? Dit zijn de voordelen van robotiseren:

1. Verbeterde datakwaliteit en rapportages 

Handmatige fouten zijn verleden tijdBijvoorbeeld bij repeterende, vaak saaie taken, is de kans op fouten grootEn interpretaties zijn uitgesloten waardoor klanten niet meer op onjuiste output hoeven te reageren. Rapportages zijn consistent zonder dat daar handmatige aanpassingen aan gedaan moeten worden. Het zijn de randvoorwaarden van ieder bedrijf die vaak ongezien veel tijd kosten en je laten afleiden van je core business. 

2. Verlaging van je operationele kosten

Een robot kan door de effectiviteit en de snelheid een kostenbesparing genereren die ligt tussen de 40 en 60%Er zijn minder resources nodig op de afdeling, herhaalverkeer door gemaakte invoer is verledentijd, uitzendbureaus hoeven niet meer worden ingezet voor de werving van personeel etc.   

3. Lager verloop

Het is altijd afhankelijk van het type organisatie waarin je werkt, maar één ding is zeker de werkdruk neemt aanzienlijk af door robotisering. Medewerkers kunnen zich concentreren op meer kwalitatief werk en complexere zaken, díe maken het werk juist leuk en afwisselend! Dus de toegevoegde waarde en het werkplezier zal aanzienlijk stijgen. Zeker als in jouw bedrijf nog veel data met de hand wordt ingevoerd of handmatig moet worden gecontroleerd, is hier veel voordeel te behalen. 

4. 24/7 Beschikbaarheid

Een robot stopt niet, lust geen pizza en kijkt geen Netflix. Als jij slaapt werkt je robot gewoon door als jouw processen zich daarvoor lenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afhandelen van aanvragen op de website, het verwerken van SEPA-machtigingen in financiële systemenhet aanvragen van duplicaten, enzovoort. In vrijwel ieder bedrijf zijn vele mogelijkheden. Dankzij een robot kunnen diverse werkzaamheden non-stop doorgaan. 

5. Stijging klanttevredenheid

Wachten aan de lijnop een mail of een brief. Het is een grote irritatiefactor en zeer bepalend voor de klanttevredenheid. Afhandelingssnelheid is een serieuze reden om een bedrijf niet aan te bevelen aan anderen of zelfs over te stappen op een andere leverancier. Door robotisering merkt de klant direct een hogere snelheid in de verwerking, ontvangt de juiste informatie en zal ervaren dat de kwaliteit op complexe vraagstukken stijgt. Dus ook herhalingsvragen zullen aanzienlijk verminderen. 

 

Kansen voor je bedrijf!

Wellicht zie je hier al kansen voor jouw bedrijf, maar mogelijk is er veel meer te realiseren met robotisering! Kies daarom voor een persoonlijke inspiratiesessie met een van onze specialisten. Samen met jou kijken zij naar de mogelijk haalbare opties en nemen ze je stap voor stap mee in de mogelijkheden. Zo krijg je snel een indicatie wat robotisering jou kan opleveren. Gegarandeerd zijn dit 90 hele waardevolle minuten. Dat is voor nu je enige ‘investering’. Uit ervaring weten we dat het rendement van deze inspiratiesessie en het adviesrapport verrassend hoog zal zijn.

In deze videoreeks legt collega Ernst uit wat robotiseren van processen precies is en wat je ermee kunt.

Robotisering van processen, wat is het precies en moet ik er iets mee?

Je hebt ervan gehoord, maar wat heb je eraan in je bedrijf? Medewerkers vrezen voor hun baan of dat werk van ze wordt afgenomen door robots. Zo zijn er meer vragen, feiten en fabels. Dan wil je meer inzicht hebben en achtergronden weten van RPA, zoals we Robotic Process Automation verkorten. We hebben dit e-book voor je: RPA voor dummies.

Geef even je e-mail adres en we sturen het naar je toe.

Vaak stellen bedrijven de stap naar robotisering uit omdat ze opzien tegen de kosten of de complexiteit van het implementatieproces. Een gemiste kans! Dit zijn de redenen waarom je direct wilt starten met robotiseren:

Een robot verdient zichzelf snel terug

Robotisering heeft een snelle terugverdientijd. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 6 en 12 maanden. Dit komt doordat je het bestaande werk niet meer door medewerkers uit laat voeren en bij piekmomenten ook geen mensen hoeft op te schalen. Bovendien kunnen meerdere processen op één robot draaien.

Robotiseren heeft geen directe impace op het IT-landschap

Een robot kan werken met de output van de bestaande IT-infrastructuur. Hoe oud deze ook is. Verzamelen, controleren, verwerken of zelfs wegschrijven is wat een robot doet. IT-componenten worden met elkaar verbonden zonder dat er menselijke handelingen aan te pas komen. Je bestaande infrastructuur hoeft dus niet per se vervangen te worden wanneer je met robotisering aan de slag gaat.

Auditors en security officers worden blij van robots

Een robot is consistent. Elke stap die een robot zet wordt gelogd en kan worden opgevraagd. Voor de bewijsvoering scheelt dit een hoop tijd en toon je aan dat je in control bent van je processen.

Hoe begin ik met robotiseren?

Overtuig jezelf en jouw bedrijf geleidelijk aan van de kracht van robotiseren. Met deze tips geef je jouw robotiseringsproces de beste kans van slagen:

Tip 1: begin klein
Ons belangrijkste advies: begin altijd klein! Bouw robots per proces en modulair op. Het voordeel daarvan is dat je, zonder al te veel kosten een ‘proof of concept’ of een pilot kan neerzetten.

Tip 2: start daat waar de impact het grootst is
Je zet een robot in precies daar waar het een toegevoegde waarde heeft. Een groot voordeel, want zo hoef je nooit groot in te kopen.

Tip 3: laat een robot langzaam zijn intrede doen
Belast niet direct je hele organisatie met iets wat nog ongrijpbaar is. Dit geeft onrust bij medewerkers, wat betekent het voor mij en mijn baan? Start bijvoorbeeld bij één afdeling. Geef mensen de tijd eraan te wennen en mogelijk komen ze zelf met ideeën wat een robot zou kunnen overnemen.

“Wat er ook op jouw bedrijf van toepassing is, in ons adviesrapport benoemen een aantal concrete vervolgstappen. Handig, want zo kan jij direct met robotisering aan de slag!”

Benieuwd hoe en waar jij het beste kunt starten met robotiseren?

Meld je nu aan voor een persoonlijke inspiratiesessie. Onze specialisten geven je snel dat inzicht!

Hoe werkt het?

Tijdens deze persoonlijke inspiratiesessie gaan we samen sparren om te achterhalen welke processen in jouw organisatie de meeste baat hebben bij robotisering, we kijken naar de impact op jouw bedrijf en we geven aan waar je het beste mee kunt beginnen.

Wanneer?

We plannen samen een afspraak in op een tijdstip dat jou uitkomt. Dat kan zijn bij jou, bij ons of online.

Wat kost het?

Deze persoonlijke inspiratiesessie is vrijblijvend en er zitten geen kosten aan verbonden.

Wat levert het je op?

Wat mag je verwachten als je een persoonlijke inspiratiesessie aanvraagt?

Antwoord op jouw vragen
Inzicht in waar bij jou ‘de schoen wringt’
Inzicht in wat jouw organisatie nodig heeft
Antwoord op de vraag waar wij je bij kunnen helpen
90 minuten onze exclusieve aandacht
Toepasbaar adviesrapport

RPA leveranciers

uipath
nice

volg onze Linked In pagina of/en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief 

>