Vijftig jaar lang baseerde ICT zich op het binaire stelsel en het verschil tussen 0 en 1. Hier is onvoorstelbaar grote rekenkracht uit ontstaan, maar ook een ‘zwart-wit’-benadering van ICT. De persoon achter het beeldscherm werd alleen rationeel benaderd, op basis van de data die de computer ophoestte. Eigenlijk bieden kunstmatige intelligentie en zelfs de meest geavanceerde algoritmen nog steeds niet méér dan dat. Maar als we deze gereedschappen op een andere manier combineren, kan technologie niet alleen nullen en enen opleveren, maar ook 1,5. En alle andere varianten die van zwart-witte ICT opeens een full colour wereld maken. Dát willen we!

" We bieden technologie waarmee onze klanten data tot zich kunnen nemen via de zintuigen van hun voorkeur "

Zoals gezegd benadert onze dienstverlening de persoon achter het beeldscherm als mens. Dat doen we via de zintuigen: horen en zien, maar in de toekomst misschien ook wel via voelen, ruiken, proeven. Of het nu gaat om onze concepten rond robotisering via beeldherkenningstechnologie tot kennisbanken: We raken de mens via de zintuigen en we richten ons op een menselijke gift die machines niet bezitten: Intuïtie.


The human lead

Intuïtie gaat in onze visie niet om het selecteren van het juiste antwoord. Het gaat om het instinctief begrijpen welke informatie het meest relevant is en het op basis daarvan handelen. Deze uniek-menselijke vaardigheid is eigenlijk óók een soort zintuig. Het ‘zesde zintuig’, misschien wel. Bij Pegamento noemen we dit de Human Lead. Al onze diensten en producten en alle innovatie zijn ervoor om de Human Lead te verbeteren.

'Human intelligence & artificial intelligence gaan samen. Maar het is de human lead die technologische innovatie, organisatorische kracht en succesvol ondernemen mogelijk
maakt.'


Dát is het onderscheidend vermogen van Pegamento ten opzichte van traditionele consultants en ICT-partijen. De integratie van ICT met de menselijke zintuigen is een sea a change voor organisaties. Zij moeten fundamentele keuzen maken om zowel de organisatie (structuur en processen) anders in te richten en zij moeten investeren in de technologie om het beste uit hun mensen te halen. Samengevat: menselijke vaardigheden en operationele excellence.

Succesverhalen door het inzetten van zintuigen

  • Milgro  

  • Gemeente Amsterdam

  • Bakkerij amstelveld

Milgro

Het contact van Milgro-medewerkers met klanten was behoorlijk arbeidsintensief, grotendeels via Outlook met veel handmatige verwerking. Vaak waren er wel 7 tot 8 handelingen per case. Wij bij Pegamento hebben door de zintuigen denken en doen een oplossing voorgesteld.
Medewerkers krijgen nu alle taken overzichtelijk gepresenteerd in de Taskmanager. Gecategoriseerd, gerouteerd en voorzien van alle nodige informatie. Ook het loggen en updaten van contacten gebeurt automatisch. Dit bespaart veel tijd, maakt capaciteit vrij en werkt stukken prettiger. Meer informatie over dit succesverhaal vind je hier.

Nieuwsgierig naar de Pegamento Zintuigen?

volg onze Linked In pagina of/en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief 

>