Video Assistant

LOI

Een kortere afhandelingstijd en een blije klant met Video Assistant

Ben jij op zoek naar oplossingen om je klant- en medewerkerstevredenheid te vergroten. Om herhaalverkeer, gemiddelde afhandeltijd en onnodige klantcontacten terug te dringen? Wij helpen je met het verbeteren van je bereikbaarheid, efficiënter afhandelen van interacties en het verhogen van de kwaliteit van dienstverlening. We nemen je mee in:

Wil jij weten hoe jij jouw klantenservice kan optimaliseren en zowel jouw medewerkers en klanten tevreden houdt? En hoe je daarmee je klantcontact optimaliseert?

Wat is Video Assistant?

Geef een telefoongesprek ogen met beeldbellen

Een (potentiële) klant belt de klantenservice van jouw organisatie. Samen met een medewerker uit het klantcontactcenter zoeken zij naar een oplossing voor een probleem of vraagstuk wat zich heeft voorgedaan bij jouw klant. Om deze werkzaamheid efficiënt uit te voeren heeft de klantenservicemedewerker een training gevolgd, en wordt hij of zij elk half jaar geëvalueerd. Zelfs met de beste medewerkers en training resteert er nog een probleem: Jouw klantenservice medewerker kan niet meekijken met jouw klant. De medewerker moet het probleem en de oorzaak via de mondelinge omschrijving van de klant zien te achterhalen. Er kan ruis ontstaan op de lijn doordat de medewerker en de klant elkaar niet goed begrijpen. Communicatie kan hierdoor langer duren en meer energie kosten van zowel jouw (potentiële) klant en jouw medewerker.


Van 'ik hoor wat jij zegt' naar 'ik zie wat jij bedoelt'.

Pegamento introduceert de Video Assistant. Deze oplossing stelt medewerkers in staat om met de klant mee te kijken op locatie. Wij voegen ogen toe aan een telefoon- of chat gesprek waardoor spraakverwarring geminimaliseerd wordt en problemen sneller geconstateerd, geanalyseerd en opgelost worden. Wat zorgt voor snelle afhandelingstijd, hogere first time fix, optimaal en persoonlijk klantcontact en een hogere klant- en medewerkerstevredenheid. Zodra de visuele ondersteuning gewenst is, start de medewerker de Video Assistant op. Afhankelijk van het inkomende kanaal stuurt hij een sms of link naar klant. Zodra de klant heeft ingestemd met de voorwaarden, krijgt de medewerker live beelden binnen. De ruis verdwijnt, doordat de medewerker nu precies kan zien wat de klant bedoelt. Simpelweg schakel je van een telefoon- of chat gesprek over naar beeldbellen met je klant.


visuele ondersteuning

Wat maakt Video Assistant anders dan gewoon videobellen?

De meeste varianten van videobellen ken je waarschijnlijk wel en er bestaat een kans dat je er van een aantal gebruik maakt, zoals beeldbellen via Microsoft Teams, Facetime of WhatsApp videobellen. Daarnaast krijgen steeds meer apps een videobeloptie om persoonlijk op afstand met elkaar te communiceren. Maar wat maakt Video Assistant anders dan anderen?

✔️ Je hoeft niet vanaf een telefoonnummer te bellen om van Video Assistant gebruik te maken. Persoonlijke telefoonnummer blijft privé

✔️ De klantenservicemedewerker komt niet in beeld en ziet alleen waar de klant zijn of haar camera op richt.

✔️ De klantenservicemedewerker kan tijdens gebruik screenshots en aantekeningen maken om vervolgens te sturen naar de klant voor aanwijzingen.

De voordelen van Video Assistant

Korte afhandelingstijd & hoge first time fix

Probleem en oorzaak van de klant zijn snel gevonden doordat de agent met de klant mee kan kijken op locatie. De agent kan makkelijker en beter de juist oplossing vinden en geven voor het probleem.

Ruis op de lijn verminderd

De onduidelijkheid van de monderlinge omschrijving van de klant aan de agent verminderd, doordat de agent kan zien wat de klant bedoeld. Hierdoor kan de agent sneller handelen, een kortere afhandelingstijd.

Onnodig bezoek op locaties neemt af

Doordat je mee kunt kijken en aanwijzingen kunt geven via Video Assistant, is fysiek bezoek aan de klant minder nodig. De klant kan op deze manier, met de agent op afstand, zelf het probleem oplossen. Een duurzame oplossing ook.

Een paar klantcases

Makkelijk declareren door te kijken

Een klant heeft schade aan de auto en belt met zijn schadeverzekering. De medewerker van de verzekeraar stuurt een link naar de mobiele beller en kijkt vervolgens real time mee op het scherm. De medewerker vraagt de klant langzaam een rondje om de auto te laten lopen en de schade te laten opnemen. Tijdens het rondje lopen maakt de medewerker screenshots en gebruik deze de aanwijzer om de schade voor de klant te accentueren. Deze screenshots/foto’s kan de medewerker vervolgens toevoegen aan het schadedossier.

Ter plekken reparaties inschatten door te kijken

Veel woningbouwcorporaties beschikken over monteurs die minder mobiel zijn. Echter deze medewerkers beschikken over veel kennis die goed van pas komt tijdens het analyseren van situaties en het helpen van klanten aan de telefoon. De voordelen die je in zo’n situatie behaald zijn:

  • Goede monteurs zijn langer en breder inzetbaar
  • Sneller een analyse, schouw ter plaatse is niet nodig
  • Problemen worden direct samen met de klant opgelost
  • Er kan direct een pakbon gemaakt worden met de juiste onderdelen voor de monteur
 
video assistant

Meer weten over Video Assistant?

In deze whitepaper behandelen wij uitgebreid de Video Assistant die jouw klantenservice ogen geeft. Download 'm gratis!

Hoe ziet video Assistant er voor mijn klantenservice uit?

Hiernaast zie je een instructievideo van Video Assistant. In deze video leggen we uit hoe Video Assistant werkt voor jouw klantenservice.

Hiernaast zie je een van de toepassingen van Video Assistant. In welke situaties het onder anderen handig is om te gebruiken.

Jouw klantenservice center verbeteren?

Een klantenservice is een menselijke maat waar veel mogelijkheden zijn voor verbetering. Niet door het vervangen van jouw medewerkers, maar door ze te helpen. Pegamento biedt verschillende oplossingen die jouw medewerkers helpen hun AHT te verkorten en de klant-tevredenheid te verhogen.

Kan het een uitkomst voor jouw bedrijf zijn? Welke besparingen of kwaliteitsverbeteringen zijn mogelijk in jullie processen? 

Vraag een kennismakingsgesprek aan met een van onze specialisten om er achter te komen hoe je Video Assistant kan inzetten binnen jouw organisatie. 

Misschien vind je dit ook interessant

Nederland Isoleert, een toonaangevende speler in na-isolatie van huizen en een dochteronderneming van Essent, heeft een innovatieve oplossing

Meer lezen
Nederland Isoleert streeft naar efficiënter salesproces en kostenreductie met een consumentvriendelijke online offerte generator

Horen Optimaliseert bereik door inzet Microsoft Teams Grafisch Lyceum Utrecht (GLU), de vakschool voor creatieve disciplines in media,

Meer lezen
Klantcase – Grafisch Lyceum Utrecht

De technologie kunstmatige intelligentie staat momenteel helemaal in de spotlights. Iedereen heeft het erover en er wordt enorm

Meer lezen
Wat is waar en wat niet? Fabels en feiten over AI op een rij
>