‘Fish on Wheels’ Peggy maakt tekening voor KWF


Pegamento heeft ‘Fish on Wheels’ Peggy een tekening laten maken. Wij willen laten zien dat beeldherkenning breder kan worden ingezet dan alleen voor automatisering of informatieverzameling. De tekening is geveild voor KWF Kankerbestrijding.

Eerder werd de FOW (Fish on Wheels) gerealiseerd. Een vissenkom op wieltjes met hieraan werd een smartphone met software die zorgt dat de kom rijdt in de richting die de vis opzwemt. Het laat zien dat beeldherkenning dus ook kan zorgen voor een simpele interactie die kan worden bediend door dieren. Pegamento blaast Fish on Wheels nu nieuw leven in door goudvis Peggy een tekening te laten maken. De tekening is geveild en de opbrengst gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Bijzonder artwork met internationale aandacht

Fish on Wheels is wereldwijd een bijzonder artwork, zo blijkt uit de internationale media-aandacht uit 2014. De video over de installatie ging toen viral en trok via de BBC de aandacht van Elon Musk. Hij stuurde een e-mail aan Pegamento en kocht ’his little chum, Eric the goldfish’, die nu rondrijdt in zijn kantoor. Eric heeft in Peggy dus een equivalent gekregen.

Meer weten over hoe beeldherkenning is toe te passen en waar? En benieuwd of jouw branche hier tussen staat? Download dan het gratis whitepaper 'beeldherkenning voor dummies'.

Gratis: Beeldherkenning voor dummies

alles wat je wilt weten over beeldherkenning.

whitepaper beeldherkenning

Meer blogs zoals deze

oktober 2, 2023

Artificial intelligence is a hot technology right now.

september 25, 2023

De technologie kunstmatige intelligentie staat momenteel helemaal in

>