Bakkerij Amstelveld gebruikt beeldherkenning met AI van Pegamento voor controle op kwaliteit brood


Bakkerij Amstelveld gebruikt als eerste bakkerij in Nederland een systeem met een camera (beeldherkenning) en AI-netwerken om brood te controleren op kwaliteit. Pegamento bouwde het systeem dat leert om de kwaliteit van klein brood te herkennen door middel van vorm, kleur en grootte. “We hadden nooit gedacht dat AI óók een toevoeging kon zijn op ons werk als bakker”, zegt Danny Ilcken van Bakkerij Amstelveld. “We zijn blij met deze samenwerking met Pegamento en de kwaliteit die het systeem 24 uur per dag garandeert.”

Gelijk aan de slag?

Download dan hier jouw gratis whitepaper. In dit whitepaper vertellen wij jou of beeldherkenning een aanvullende toepassing kan zijn binnen jouw organisatie met een simpele checklist.

Computer leert welk klein brood lekker is

Pegamento bouwde de afgelopen maanden aan een systeem om de lekkerste broodjes volautomatisch te herkennen en de niet passende broodjes van de band af te halen. Een camera scant elke dag 200.000 kleine broodjes. Door middel van AI leerde de computer om de lekkere broodjes te herkennen door middel van grootte, vorm en kleur. Na het scannen van 5.000 stuks per type broodje is het systeem volledig in gebruik genomen. Rob Roode, R&D verantwoordelijke bij Pegamento, vult aan: “Het werk voor Bakkerij Amstelveld laat zien dat AI ook prima toepasbaar is voor MKB-bedrijven met een digitaliseringsvraag.”

Eerste Nederlandse bakkerij met beeldherkenning en AI-systeem

Bakkerij Amstelveld is de eerste bakker in Nederland die computer vision met AI gebruikt om elk broodje te controleren. Een eerste AI-netwerk bekijkt welk type brood het betreft en zorgt ervoor dat elk individueel broodje gedetecteerd kan worden. Vervolgens kijkt een tweede AI-netwerk of de kwaliteit voldoet. Het systeem wijst het niet gewenste brood af en stuurt dit middels een Programmable Logic Controller (PLC) door naar een van de afwijsbanden.

Meer weten over beeldherkenning  en of je dit in jouw organisatie kan inzetten? 

Lees ook eens meer over:


Meer blogs zoals deze

oktober 2, 2023

Artificial intelligence is a hot technology right now.

september 25, 2023

De technologie kunstmatige intelligentie staat momenteel helemaal in

>