Zien
Verbetert kwaliteit in het productieproces
In één oogopslag
Klant: Bakkerij Amstelveld
Industrie: voedselindustrie
Locatie: Amsterdam
Bedrijfsomvang: MKB
Uitdagingen
- Handmatig controleren van afwijkende broodjes
- Reduceren 'foute' broodjes
Oplossing
Technieken
De lekkerste broodjes door computer vision
Bij de productie van brood is het van belang dat er gekeken wordt of de kwaliteit ervan goed genoeg is voordat dit naar klanten wordt verstuurd. Het liefst is er tijdens het productieproces al inzicht in de kwaliteit, zodat afgekeurde producten niet onnodig worden ingepakt. Dit proces ging bij Amstelveld veelal handmatig, maar door middel van artificial intelligence kan wordt dit nu automatisch gedaan. Voor Bakkerij Amstelveld ontwikkelden we een systeem met een normale camera waarbij het met verschillende AI-netwerken het brood automatisch controleert en zo nodig afwijst.
Een eerste AI-netwerk bekijkt welk type brood het betreft en zorgt ervoor dat elk individueel broodje gedetecteerd wordt. Vervolgens gaat een tweede AI-netwerk kijken of de kwaliteit voldoet. Het systeem wijst dan actief brood af door via een Programmable Logic Controller (PLC) verschillende rejectbanden aan te sturen.
We hadden nooit gedacht dat AI óók een toevoeging kon zijn op ons werk als bakker. We zijn blij met deze samenwerking met Pegamento en de kwaliteit die het systeem 24 uur per dag garandeert.
Danny Ilcken ● Bakkerij Amstelveld
In één oogopslag
Klant: Bakkerij Amstelveld
Industrie: voedselindustrie
Locatie: Amsterdam
Bedrijfsomvang: MKB
Uitdagingen
- Handmatig controleren van afwijkende broodjes
- Reduceren 'foute' broodjes
Oplossing
Technieken
Bekijk ook andere klantcases